Meervoudige Intelligentie bij taal en lezen

Prijs € 55,00

Niet beschikbaar

T. Armstrong

Paperback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Armstrong, pionier op het gebied van Meervoudige Intelligentie en taalexpert schreef dit bijzonder praktische boek. Het staat vol activiteiten die met leerlingen ondernomen kunnen worden om bij diverse leerstofonderdelen van lezen en taal de verschillende intelligenties in te schakelen. De theorie van Howard Gardner over Meervoudige Intelligentie wordt gekoppeld aan recente research over lees- en taalonderwijs. De schrijver verbindt deze theorie en de onderzoekgegevens met hoe leerlingen van klanken en letters, via woorden, zinnen en teksten komen tot lezen en schrijven.Het boeiende is dat het eigenlijk vooral gaat over hoe u concreet het lees/taalonderwijs op een heel gevarieerde manier kunt inrichten. Zo, dat het appelleert aan verschillende belangstellingen en diverse sterke kanten van de leerlingen. En daarbij worden dan de acht intelligenties van Meervoudige Intelligentie gebruikt als denkmodel dat ervoor zorgt dat er rekening gehouden wordt met een groot scala aan activiteiten.Een boek vol suggesties die ervoor zorgen dat uw leerlingen toegerust worden met lees- en taalvaardigheden voor het leven!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T. Armstrong
Uitgever
Bazalt Educatieve Uitgaven
ISBN
9789074233842
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

Armstrong, pionier op het gebied van Meervoudige Intelligentie en taalexpert schreef dit bijzonder praktische boek. Het staat vol activiteiten die met leerlingen ondernomen kunnen worden om bij diverse leerstofonderdelen van lezen en taal de verschillende intelligenties in te schakelen. De theorie van Howard Gardner over Meervoudige Intelligentie wordt gekoppeld aan recente research over lees- en taalonderwijs.

De schrijver verbindt deze theorie en de onderzoekgegevens met hoe leerlingen van klanken en letters, via woorden, zinnen en teksten komen tot lezen en schrijven.Het boeiende is dat het eigenlijk vooral gaat over hoe u concreet het lees/taalonderwijs op een heel gevarieerde manier kunt inrichten. Zo, dat het appelleert aan verschillende belangstellingen en diverse sterke kanten van de leerlingen.




En daarbij worden dan de acht intelligenties van Meervoudige Intelligentie gebruikt als denkmodel dat ervoor zorgt dat er rekening gehouden wordt met een groot scala aan activiteiten.Een boek vol suggesties die ervoor zorgen dat uw leerlingen toegerust worden met lees- en taalvaardigheden voor het leven!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T. Armstrong
Uitgever
Bazalt Educatieve Uitgaven
ISBN
9789074233842
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99