Meer sprookjes van Godfried Bomans

voor onderweg

Prijs € 9,50

Niet beschikbaar

Godfried Bomans

MP3 | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Twaalf prachtige sprookjes van Godfried Bomans, verteld door meesterverteller Luc Lutz. Leeftijd: 12+

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Godfried Bomans
Voorgelezen door
Luc Lutz
Uitgever
Story Channel
ISBN
9789461493262
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Bestandsgrootte
70 MB
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Twaalf prachtige sprookjes van Godfried Bomans, verteld door meesterverteller Luc Lutz.

Bomans is de humorist bij uitstek. In zijn sprookjes kan hij zijn fijnzinnige humor op een bijna weemoedige manier etaleren. De verhaaltjes zijn kort maar elke zin komt uit de mond van een rasverteller. Ze zijn dan ook uitstekend geschikt als luisterboek. De verhalen zijn eerder gepubliceerd in het Groot Sprookjesboek, uitgeverij De Boekerij.

De adder in het gras
Een kruidenier ontdekt op een dag dat hij de Anti-Christ is. Hij spijkert die aanduiding boven zijn deur. De koster die dit ziet, loopt in paniek naar de pastoor. Die komt meteen kijken. Kruidenier Jansen zegt dan opnieuw dat hij de Anti-Christ is. De pastoor zegt echter dat hij Jansen is, lid van het zangkoor, collectant, kerkmeester en zijn beste parochiaan.

Anita
Anita Dobbelmans wordt geboren: ze is een meikever van goede komaf, want haar vader heeft reeds vele lintjes gekregen. En zo’n kind betaamt het niet te schreeuwen en te wiebelen.. Als de heer Dobbelmans thuiskomst, ziet hij zijn dochter Anita voor het eerst. Het lijkt een vreedzaam gezinnetje, maar erg gelukkig zijn ze niet. Mijnheer Dobbelmans is jaloers op mijnheer Netelmans omdat die in een roos woont met een meeldraad meer. Mevrouw Dobbelmans is jaloers op het servies van mevrouw Netelmans. ’s Avonds praten ze met elkaar en vader Dobbelmans vertelt dat Anita met Jan Rinkelaar moet trouwen. Maar dat wil Anita niet: zij wil schreeuwen en wiebelen en springen in de zon.

De dood van de sprookjesverteller
Een oude sprookjesverteller is aan het eind van zijn leven, waarin hij altijd over kabouters heeft verteld en in kabouters heeft geloofd. Hij vraagt aan God om voor zijn dood nog een keer een echte kabouter te mogen zien. En hij gaat wachten op de Dood. Die wil eerst maar niet komen, omdat hij de weg is kwijtgeraakt. Dan vraagt de sprookjesverteller de Dood om hem mee te nemen. Hij is namelijk helemaal niet bang voor de Dood. De Dood zegt dat hij beter aan andere dingen kan denken in het uur van zijn dood.

Regie en opname: Pieter Lutz

Inhoud
De drie raadsels
Anna
Frederica
De koning in zijn hemd
De adder in het gras
Anita
De waaiman
De koning die niet dood wilde
De blote ziel van koning Pim
De vloek
De vogelheks
De dood van de sprookjesverteller

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Godfried Bomans
Voorgelezen door
Luc Lutz
Uitgever
Story Channel
ISBN
9789461493262
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99