Meditatie

de eerste en de laatste vrijheid

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Osho

Paperback | Augustus 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze geheel herziene en goedkope herdruk van Osho’s bekende meditatie handboek biedt een uitgebreide verzameling meditatie- en ontspanningstechnieken. Zowel korte oefeningen van een paar minuten voor onderweg, als technieken die een uur in beslag nemen. Op de bekende en heel populaire ‘Dynamische’ en de ‘Koendalini’ wordt natuurlijk uitgebreid ingegaan, waarnaast er tips zijn voor beginners en antwoorden op vragen die beoefenaars tegenkomen. Waarom heet meditatie hier: de eerste en de laatste vrijheid? Omdat vrij te zijn van de mind de enige en ultieme vrijheid is. Wat is vaak het geheim achter opgewekte evenwichtigheid en een algemeen gevoel van welbehagen? Meditatie! Want zo voelt men zich als het hoofd een moment leeg is, als de voortdurende stroom van gedachten een moment tot stilstand komt. En meditatie kan de stroom dopaminen die dat geluksgevoel veroorzaken verhogen zonder de extra calorieën van bijvoorbeeld chocola. Amerikaanse neuropsychologen hebben in een uitgebreide studie ontdekt dat regelmatige meditatie in de hersenen te zien is: er spelen zich meer activiteiten af in de linker hersenhelft. En dit is precies het gebied waar ‘negatieve’ gevoelens in toom worden gehouden, en dat zorgt voor een opgewekt gevoel van evenwichtigheid. Wat tot de conclusie leidt dat geluk iets is dat men kan leren, zoals het bespelen van een muziekinstrument. Natuurlijk is na een of twee keer nog niet veel veranderd, maar de stilte die dan al wordt ervaren geeft een motivatie en smaakt naar meer. Al na een paar keer proberen krijgt men een indruk van de mogelijke harmonie tussen lichaam en geest, tussen binnen en buiten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Osho
Uitgever
Osho Publikaties V.O.F.
ISBN
9789059800380
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
295

Beschrijving

Deze geheel herziene en goedkope herdruk van Osho’s bekende meditatie handboek biedt een uitgebreide verzameling meditatie- en ontspanningstechnieken. Zowel korte oefeningen van een paar minuten voor onderweg, als technieken die een uur in beslag nemen. Op de bekende en heel populaire ‘Dynamische’ en de ‘Koendalini’ wordt natuurlijk uitgebreid ingegaan, waarnaast er tips zijn voor beginners en antwoorden op vragen die beoefenaars tegenkomen.
Waarom heet meditatie hier: de eerste en de laatste vrijheid? Omdat vrij te zijn van de mind de enige en ultieme vrijheid is.
Wat is vaak het geheim achter opgewekte evenwichtigheid en een algemeen gevoel van welbehagen? Meditatie! Want zo voelt men zich als het hoofd een moment leeg is, als de voortdurende stroom van gedachten een moment tot stilstand komt. En meditatie kan de stroom dopaminen die dat geluksgevoel veroorzaken verhogen zonder de extra calorieën van bijvoorbeeld chocola.
Amerikaanse neuropsychologen hebben in een uitgebreide studie ontdekt dat regelmatige meditatie in de hersenen te zien is: er spelen zich meer activiteiten af in de linker hersenhelft. En dit is precies het gebied waar ‘negatieve’ gevoelens in toom worden gehouden, en dat zorgt voor een opgewekt gevoel van evenwichtigheid. Wat tot de conclusie leidt dat geluk iets is dat men kan leren, zoals het bespelen van een muziekinstrument. Natuurlijk is na een of twee keer nog niet veel veranderd, maar de stilte die dan al wordt ervaren geeft een motivatie en smaakt naar meer. Al na een paar keer proberen krijgt men een indruk van de mogelijke harmonie tussen lichaam en geest, tussen binnen en buiten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Osho
Uitgever
Osho Publikaties V.O.F.
ISBN
9789059800380
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
295

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99