Medische consultvoering

Prijs € 55,95

Niet beschikbaar

E.P. Veening, R.O.B. Gans, J.B.M. Kuks

Paperback | Augustus 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Medische zorgverlening begint altijd met een consult: het contact tussen arts en patiënt, waarbij de patiënt de arts raadpleegt en de arts op basis van het ziektebeeld, het patiëntverhaal en vakkennis tot een diagnose probeert te komen. Het consult vergt meer van de arts dan het verzamelen van gegevens: de arts moet vooral een balans proberen te vinden tussen empathie en professionele distantie. Consultvoering wordt door studenten geneeskunde vaak als lastig ervaren. Tijdens het consult worden het patiëntverhaal en de resultaten van lichamelijk onderzoek in verband gebracht met de kennis van de theorie. Die kennis is echter niet altijd geordend of bruikbaar. Een deskundig en competent uitgevoerd consult verloopt volgens een bepaalde ordening van stappen. Medische consultvoering presenteert een model voor die ordening. Er wordt op gestructureerde wijze aandacht besteed aan het voeren van consulten. Aan de verschillende vormen van patiëntcontact, die soms zijn gericht op het komen tot een differentiële diagnose en soms op het vervolgen van beleid.Medische consultvoering is in de eerste plaats geschreven voor studenten geneeskunde, maar biedt ook houvast aan docenten die dit complexe onderwerp doceren. Daarnaast zijn ook andere zorg- en hulpverleners die in hun werk consulten voeren, gebaat bij dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E.P. Veening, R.O.B. Gans, J.B.M. Kuks
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031363247
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
211

Beschrijving

Medische zorgverlening begint altijd met een consult: het contact tussen arts en patiënt, waarbij de patiënt de arts raadpleegt en de arts op basis van het ziektebeeld, het patiëntverhaal en vakkennis tot een diagnose probeert te komen. Het consult vergt meer van de arts dan het verzamelen van gegevens: de arts moet vooral een balans proberen te vinden tussen empathie en professionele distantie.

Consultvoering wordt door studenten geneeskunde vaak als lastig ervaren. Tijdens het consult worden het patiëntverhaal en de resultaten van lichamelijk onderzoek in verband gebracht met de kennis van de theorie. Die kennis is echter niet altijd geordend of bruikbaar. Een deskundig en competent uitgevoerd consult verloopt volgens een bepaalde ordening van stappen. Medische consultvoering presenteert een model voor die ordening. Er wordt op gestructureerde wijze aandacht besteed aan het voeren van consulten. Aan de verschillende vormen van patiëntcontact, die soms zijn gericht op het komen tot een differentiële diagnose en soms op het vervolgen van beleid.

Medische consultvoering is in de eerste plaats geschreven voor studenten geneeskunde, maar biedt ook houvast aan docenten die dit complexe onderwerp doceren. Daarnaast zijn ook andere zorg- en hulpverleners die in hun werk consulten voeren, gebaat bij dit boek.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E.P. Veening, R.O.B. Gans, J.B.M. Kuks
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031363247
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
211

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99