Mediation in praktijk

beroepsvaardigheden en interventietechnieken

Prijs € 42,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hugo Prein

Paperback | Maart 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mediation in praktijk gaat over conflictbemiddeling - mediation - in de breedste zin van het woord. Te denken valt aan echtparen die op een respectvolle manier willen scheiden, werknemers en werkgevers in een arbeidsconflict, ouders die in conflict raken met instanties als de jeugdhulpverlening en aan het onderwijs dat moet investeren in een 'vreedzame' school.Dit boek is allereerst gericht op psychologen, maar is ook van belang voor juristen, notarissen, accountants en andere beroepsbeoefenaars die zich bezighouden met conflicten.4e herziene drukIn deze vierde druk is de tekst op meerdere plaatsen grondig herschreven, aangevuld en aangepast aan de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.De auteur beschrijft de meest in aanmerking komende gesprekstechnieken die de mediator kan hanteren. Hij besteedt hierbij aandacht aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist. Hij plaatst de interventietechnieken binnen het ruimere kader van de interventiekunde, zoals de systeemgerichte gezinsbehandeling, oplossingsgerichte gesprekstherapie en organisatieverandering.De auteur ontwikkelde het beoordelingsinstrument waarmee de beroepsvaardigheden van de mediator kunnen worden vastgesteld. Dit instrument wordt gebruikt door het Nederlands Mediation Instituut (NMI) in de procedure voor de persoonscertificering van mediators. Hieraan wordt in dit boek aandacht besteed en het is als bijlage opgenomen. Mediation in praktijk kan zo ook dienen als ondersteuning bij de voorbereiding van het assessment bij de persoonscertificering.Mediation in praktijk is door het NMI voorgeschreven ter voorbereiding op de kennistoets voor de certificering van mediators. Over de auteur(s):Hugo Prein promoveerde in 1982 in Leiden op dit onderwerp en is ruim 30 jaar als docent/onderzoeker werkzaam geweest bij Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is nu zelfstandig gevestigd als trainer/consultant/mediator. Hij is auteur en redacteur van diverse publicaties over mediation, zoals het Trainingsboek Conflicthantering en Mediation. Hij geeft opleidingen en trainingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hugo Prein
Uitgever
Boom Test Uitgevers
ISBN
9789085069874
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Mediation in praktijk gaat over conflictbemiddeling - mediation - in de breedste zin van het woord. Te denken valt aan echtparen die op een respectvolle manier willen scheiden, werknemers en werkgevers in een arbeidsconflict, ouders die in conflict raken met instanties als de jeugdhulpverlening en aan het onderwijs dat moet investeren in een 'vreedzame' school.

Dit boek is allereerst gericht op psychologen, maar is ook van belang voor juristen, notarissen, accountants en andere beroepsbeoefenaars die zich bezighouden met conflicten.

4e herziene druk

In deze vierde druk is de tekst op meerdere plaatsen grondig herschreven, aangevuld en aangepast aan de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

De auteur beschrijft de meest in aanmerking komende gesprekstechnieken die de mediator kan hanteren. Hij besteedt hierbij aandacht aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist. Hij plaatst de interventietechnieken binnen het ruimere kader van de interventiekunde, zoals de systeemgerichte gezinsbehandeling, oplossingsgerichte gesprekstherapie en organisatieverandering.

De auteur ontwikkelde het beoordelingsinstrument waarmee de beroepsvaardigheden van de mediator kunnen worden vastgesteld. Dit instrument wordt gebruikt door het Nederlands Mediation Instituut (NMI) in de procedure voor de persoonscertificering van mediators. Hieraan wordt in dit boek aandacht besteed en het is als bijlage opgenomen. Mediation in praktijk kan zo ook dienen als ondersteuning bij de voorbereiding van het assessment bij de persoonscertificering.

Mediation in praktijk is door het NMI voorgeschreven ter voorbereiding op de kennistoets voor de certificering van mediators.


Over de auteur(s):
Hugo Prein promoveerde in 1982 in Leiden op dit onderwerp en is ruim 30 jaar als docent/onderzoeker werkzaam geweest bij Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is nu zelfstandig gevestigd als trainer/consultant/mediator. Hij is auteur en redacteur van diverse publicaties over mediation, zoals het Trainingsboek Conflicthantering en Mediation. Hij geeft opleidingen en trainingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hugo Prein
Uitgever
Boom Test Uitgevers
ISBN
9789085069874
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99