Maten voor gemeenten 2011

een analyse van de prestaties van de lokale overheid

Prijs € 21,50

Uitverkocht

Evert Pommer, Ingrid Ooms

Paperback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de dienstverlening aan burgers spelen gemeenten een steeds belangrijker rol, ze krijgen van het rijk steeds meer taken. Zo gaven de gemeenten in 2009 samen €45 miljard uit voor hun burgers. Wat krijgen burgers daarvoor?In deze publicatie worden de gemeentelijke uitgaven en prestaties geanalyseerd voor de periode 2004-2009. En dan blijkt dat de gemeentelijke uitgaven in de beschouwde periode met 1,9% per jaar zijn gestegen, terwijl de productie van diensten nagenoeg gelijk is gebleven. Gemeenten hebben dus steeds meer geld moeten uitgeven om burgers dezelfde diensten te leveren. Wat zijn de achtergronden van deze ontwikkeling? Ons onderzoek wijst uit dat burgers vinden dat de kwaliteit van dienstverlening in het algemeen is toegenomen.In deze editie wordt speciaal aandacht besteed aan de jeugdzorg, die vanaf 2014 integraal naar de gemeenten gaat. De uitgaven zijn fors gegroeid en er maken ook meer jongeren gebruik van de jeugdzorg. Bij een beperkte beschikbaarheid van de middelen is het voor de gemeenten een uitdaging de jeugdzorg onder controle te houden. Evert Pommer is hoofd van de onderzoeksgroep Quartaire Sector van het SCP. Ingrid Ooms, Saskia Jansen, Jedid-Jah Jonker, Hetty van Kempen en Klarita Sadiraj zijn onderzoekers van deze onderzoeksgroep.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Evert Pommer, Ingrid Ooms
Uitgever
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037705850
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
210

Beschrijving

In de dienstverlening aan burgers spelen gemeenten een steeds belangrijker rol, ze krijgen van het rijk steeds meer taken. Zo gaven de gemeenten in 2009 samen €45 miljard uit voor hun burgers. Wat krijgen burgers daarvoor?
In deze publicatie worden de gemeentelijke uitgaven en prestaties geanalyseerd voor de periode 2004-2009. En dan blijkt dat de gemeentelijke uitgaven in de beschouwde periode met 1,9% per jaar zijn gestegen, terwijl de productie van diensten nagenoeg gelijk is gebleven. Gemeenten hebben dus steeds meer geld moeten uitgeven om burgers dezelfde diensten te leveren. Wat zijn de achtergronden van deze ontwikkeling? Ons onderzoek wijst uit dat burgers vinden dat de kwaliteit van dienstverlening in het algemeen is toegenomen.

In deze editie wordt speciaal aandacht besteed aan de jeugdzorg, die vanaf 2014 integraal naar de gemeenten gaat. De uitgaven zijn fors gegroeid en er maken ook meer jongeren gebruik van de jeugdzorg. Bij een beperkte beschikbaarheid van de middelen is het voor de gemeenten een uitdaging de jeugdzorg onder controle te houden.

Evert Pommer is hoofd van de onderzoeksgroep Quartaire Sector van het SCP. Ingrid Ooms, Saskia Jansen, Jedid-Jah Jonker, Hetty van Kempen en Klarita Sadiraj zijn onderzoekers van deze onderzoeksgroep.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Evert Pommer, Ingrid Ooms
Uitgever
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037705850
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
210

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99