Matchen met MI

Prijs € 39,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Betty Reyns, Kristel de Kaart

Hardback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sommige leerlingen hebben een speciale aanpak nodig om leerproblemen de baas te kunnen. Die speciale zorg krijgt over het algemeen de vorm van het precies uitleggen en oefenen van de leerstof, waarmee de leerling het moeilijk heeft. Dat is prima. Er is echter ook nog een ander spoor: via de uitwerking van Meervoudige Intelligentie is te achterhalen op welke gebieden het betreffende kind sterk is. Vanuit deze sterk intelligentie zijn activiteiten in te zetten die een optimale match mogelijk maken tussen nog niet goed beheerste leerstof en een sterke kant van de leerling. Juist omdat de kracht van het kind wordt aangeboord geeft dit vaak verbluffende resultaten. Het is niet persé een alternatief voor de gebruikelijke aanpak, ze kunnen uitstekend gecombineerd worden! Dit boek wil leraren, intern begeleiders, mentoren en leerlingen zelf aan ideeën en strategieën helpen die helpen die het meest effectief zijn voor de indivuele leerling. In het boek worden per intelligentie de diverse mogelijkheden voor de praktijk beschreven.Per intelligentie worde de volgende strategieën besproken: Leerstrategieën Leestrategieën Schrijfstrategieën Spellingstrategieën Rekenstrategieën Leren leren-stategieën Frustratiebeheersingsstrategieën Conflict oplossingsstrategieën Aandacht- en concentratiestrategieën

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Betty Reyns, Kristel de Kaart
Uitgever
Bazalt Educatieve Uitgaven
ISBN
9789074233439
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
60

Beschrijving

Sommige leerlingen hebben een speciale aanpak nodig om leerproblemen de baas te kunnen. Die speciale zorg krijgt over het algemeen de vorm van het precies uitleggen en oefenen van de leerstof, waarmee de leerling het moeilijk heeft. Dat is prima.

Er is echter ook nog een ander spoor: via de uitwerking van Meervoudige Intelligentie is te achterhalen op welke gebieden het betreffende kind sterk is. Vanuit deze sterk intelligentie zijn activiteiten in te zetten die een optimale match mogelijk maken tussen nog niet goed beheerste leerstof en een sterke kant van de leerling. Juist omdat de kracht van het kind wordt aangeboord geeft dit vaak verbluffende resultaten. Het is niet persé een alternatief voor de gebruikelijke aanpak, ze kunnen uitstekend gecombineerd worden! Dit boek wil leraren, intern begeleiders, mentoren en leerlingen zelf aan ideeën en strategieën helpen die helpen die het meest effectief zijn voor de indivuele leerling. In het boek worden per intelligentie de diverse mogelijkheden voor de praktijk beschreven.




Per intelligentie worde de volgende strategieën besproken:

Leerstrategieën Leestrategieën
Schrijfstrategieën
Spellingstrategieën
Rekenstrategieën
Leren leren-stategieën
Frustratiebeheersingsstrategieën
Conflict oplossingsstrategieën
Aandacht- en concentratiestrategieën

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Betty Reyns, Kristel de Kaart
Uitgever
Bazalt Educatieve Uitgaven
ISBN
9789074233439
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
60

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99