Maritieme geschiedenis

De canon van ons maritiem verleden

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Hardback | Juni 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Nederland is niet alleen het klimaat maritiem, maar ook de cultuur! Te weinig Nederlanders realiseren zich echter hoe essentieel het water en de scheepvaart zijn geweest voor de maatschappelijke en economische ontwikkeling van ons land. Maar waar zou Nederland nu staan als De Ruyter, Barentsz en Piet Heyn er niet waren geweest? En hoe anders zou onze taal zijn zonder al die sporen die de zeevaart erin achterliet? In navolging van de canon van de Nederlandse geschiedenis is er nu ook de maritieme canon. Daarin staat alles wat iedere Nederlander over ons maritieme verleden zou moeten weten, samengevat in 50 toegankelijke, vlot geschreven en kleurrijk geïllustreerde hoofdstukken. Het Maritiem Museum Rotterdam formuleerde samen met vooraanstaande maritiem historici de hoogtepunten uit onze waterrijke historie. Elk van de 50 onderwerpen biedt aanknopingspunten voor boeiende verhalen: de haringvangst, de Hanze en de VOC, invloeden van Romeinen en Vikingen, zakkendragers en de Tweede Maasvlakte, de kustvaart, scheepsontwerpers, slavenvaart en emigrantenvervoer. Canoncritici en de onderwijswereld pleitten voor een goede vertegenwoordiging van de binnenvaart, scheepsbouw en de handelsvaart. Ook de onmiskenbare rol van de dames van lichte zeden voor de zeelieden mocht in dit overzicht niet ontbreken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057305931
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

In Nederland is niet alleen het klimaat maritiem, maar ook de cultuur! Te weinig Nederlanders realiseren zich echter hoe essentieel het water en de scheepvaart zijn geweest voor de maatschappelijke en economische ontwikkeling van ons land. Maar waar zou Nederland nu staan als De Ruyter, Barentsz en Piet Heyn er niet waren geweest? En hoe anders zou onze taal zijn zonder al die sporen die de zeevaart erin achterliet?

In navolging van de canon van de Nederlandse geschiedenis is er nu ook de maritieme canon. Daarin staat alles wat iedere Nederlander over ons maritieme verleden zou moeten weten, samengevat in 50 toegankelijke, vlot geschreven en kleurrijk geïllustreerde hoofdstukken. Het Maritiem Museum Rotterdam formuleerde samen met vooraanstaande maritiem historici de hoogtepunten uit onze waterrijke historie. Elk van de 50 onderwerpen biedt aanknopingspunten voor boeiende verhalen: de haringvangst, de Hanze en de VOC, invloeden van Romeinen en Vikingen, zakkendragers en de Tweede Maasvlakte, de kustvaart, scheepsontwerpers, slavenvaart en emigrantenvervoer. Canoncritici en de onderwijswereld pleitten voor een goede vertegenwoordiging van de binnenvaart, scheepsbouw en de handelsvaart. Ook de onmiskenbare rol van de dames van lichte zeden voor de zeelieden mocht in dit overzicht niet ontbreken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057305931
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99