Marie Cecile Thijs

characters

Prijs € 39,50

Uitverkocht

Marie Cecile Thijs

Hardback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het werk van Marie Cecile Thijs doet vaak denken aan de gouden eeuw. Door de toon van de foto's en de compositie. Haar eigentijdse onderwerpen worden geplaatst in een eeuwenlange traditie. De foto's doen een direct beroep op het gevoel voor de schoonheid van de kijker, die zich daardoor laat meevoeren in een wereld vol prikkelende beelden, die vaak een eigen spel spelen met de werkelijkheid. De veelgeprezen serie 'White Collar', met in de hoofdrol een witte 17de-eeuwse plooikraag uit het Rijksmuseum, is daarvan een prachtig voorbeeld.In Marie Cecile Thijs, Portraits zijn beelden verzameld die de fotografe als portretten beschouwd. 'Portret' wordt daarbij breed opgevat. Mensen uiteraard, maar ook dieren en bloemen krijgen in de foto's een behandeling die een eenvoudige weergave ver overstijgt; ze worden geportretteerd en vereeuwigd in een voorbeeldig fotoboek.De Rotterdamse fotografe Marie Cecile Thijs, van oorsprong juriste, besloot meer dan vijftien jaar geleden haar liefde voor de camera te volgen en professioneel fotograaf te worden. Haar fotoreeksen, waaronder 'White Collar', 'Human Angels', 'Cooks', 'Horses' en 'Food Portraits' worden alom gepresen, net als haar portretten van politici, schrijvers en kunstenaars. Haar werk verschijnt o.a. in FD Persoonlijk en is o.a. opgenomen in de collecties van het Rijksmuseum, Museum Rotterdam en Generali.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marie Cecile Thijs
Uitgever
lecturis
ISBN
9789462260290
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Het werk van Marie Cecile Thijs doet vaak denken aan de gouden eeuw. Door de toon van de foto's en de compositie. Haar eigentijdse onderwerpen worden geplaatst in een eeuwenlange traditie. De foto's doen een direct beroep op het gevoel voor de schoonheid van de kijker, die zich daardoor laat meevoeren in een wereld vol prikkelende beelden, die vaak een eigen spel spelen met de werkelijkheid. De veelgeprezen serie 'White Collar', met in de hoofdrol een witte 17de-eeuwse plooikraag uit het Rijksmuseum, is daarvan een prachtig voorbeeld.
In Marie Cecile Thijs, Portraits zijn beelden verzameld die de fotografe als portretten beschouwd. 'Portret' wordt daarbij breed opgevat. Mensen uiteraard, maar ook dieren en bloemen krijgen in de foto's een behandeling die een eenvoudige weergave ver overstijgt; ze worden geportretteerd en vereeuwigd in een voorbeeldig fotoboek.

De Rotterdamse fotografe Marie Cecile Thijs, van oorsprong juriste, besloot meer dan vijftien jaar geleden haar liefde voor de camera te volgen en professioneel fotograaf te worden. Haar fotoreeksen, waaronder 'White Collar', 'Human Angels', 'Cooks', 'Horses' en 'Food Portraits' worden alom gepresen, net als haar portretten van politici, schrijvers en kunstenaars. Haar werk verschijnt o.a. in FD Persoonlijk en is o.a. opgenomen in de collecties van het Rijksmuseum, Museum Rotterdam en Generali.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marie Cecile Thijs
Uitgever
lecturis
ISBN
9789462260290
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99