Manis...? Marokko

manis...? is waarvandaan...?

Prijs € 17,50

Uitverkocht

M'hamed El Abdouni, Mohamed Amezian, Lilian de Bruijn

Paperback | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie in de Marokkaanse gemeenschap vraagt: Manis? of Manis shek? of Menien? (Waar kom je vandaan?), informeert niet alleen naar de geografische herkomst. De vraagsteller wil er ook achter komen wie iemand precies is, dat wil zeggen: van welke familie, stam of volk hij of zij afkomstig is. Het antwoord kan dan ook zowel ‘Nador’ luiden als ‘Aith Tuzin’ (wat zoveel betekent als ‘het volk van / de zonen van Tuzin’). Door het recente maatschappelijk debat over identiteit, islam, loyaliteit aan Nederland en inburgering, en de daarmee parallel lopende revival van het Amazigh-cultuurerfgoed in Marokko en daarbuiten, ontstaat er bij steeds meer Marokkaanse Nederlanders een behoefte aan kennis over hun achtergrond en dan specifiek de eigen familiegeschiedenis. De mannen en vrouwen van de eerste generatie weten meestal feilloos wie wie is, waar hun nabije familie vandaan komt, en hoe de verbanden tussen de verschillende dorpen en gemeenschappen liggen. De tweede en derde generatie heeft deze kennis in steeds mindere mate paraat. Met dit boek willen wij hen een handvat bieden in de zoektocht naar hun eigen geschiedenis. Maar ook voor ‘autochtone’ Nederlanders die meer willen weten over de Marokkaanse geschiedenis en dan vooral de Marokkaanse familie- en verwantschapsrelaties, is dit boek een aanrader. Dit boek is het tweede deel van de reeks Voorouders van Verre. In deze reeks verschenen ook handleidingen voor onderzoekers afkomstig uit de groepen van respectievelijk Molukse, Turkse, Antilliaanse, Surinaamse en Indische Nederlanders.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M'hamed El Abdouni, Mohamed Amezian, Lilian de Bruijn
Uitgever
Centraal Bureau Voor Genealogie
ISBN
9789058020611
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
107

Beschrijving

Wie in de Marokkaanse gemeenschap vraagt: Manis? of Manis shek? of Menien? (Waar kom je vandaan?), informeert niet alleen naar de geografische herkomst. De vraagsteller wil er ook achter komen wie iemand precies is, dat wil zeggen: van welke familie, stam of volk hij of zij afkomstig is. Het antwoord kan dan ook zowel ‘Nador’ luiden als ‘Aith Tuzin’ (wat zoveel betekent als ‘het volk van / de zonen van Tuzin’).
Door het recente maatschappelijk debat over identiteit, islam, loyaliteit aan Nederland en inburgering, en de daarmee parallel lopende revival van het Amazigh-cultuurerfgoed in Marokko en daarbuiten, ontstaat er bij steeds meer Marokkaanse Nederlanders een behoefte aan kennis over hun achtergrond en dan specifiek de eigen familiegeschiedenis. De mannen en vrouwen van de eerste generatie weten meestal feilloos wie wie is, waar hun nabije familie vandaan komt, en hoe de verbanden tussen de verschillende dorpen en gemeenschappen liggen. De tweede en derde generatie heeft deze kennis in steeds mindere mate paraat. Met dit boek willen wij hen een handvat bieden in de zoektocht naar hun eigen geschiedenis. Maar ook voor ‘autochtone’ Nederlanders die meer willen weten over de Marokkaanse geschiedenis en dan vooral de Marokkaanse familie- en verwantschapsrelaties, is dit boek een aanrader.

Dit boek is het tweede deel van de reeks Voorouders van Verre. In deze reeks verschenen ook handleidingen voor onderzoekers afkomstig uit de groepen van respectievelijk Molukse, Turkse, Antilliaanse, Surinaamse en Indische Nederlanders.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M'hamed El Abdouni, Mohamed Amezian, Lilian de Bruijn
Uitgever
Centraal Bureau Voor Genealogie
ISBN
9789058020611
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
107

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99