Manifest: Gelaagd kijken

Inspiratie om vanuit 3 lagen te kijken naar hoe we handelen in onze relaties, seksbeleving en in het omgaan met de maatschappij

Prijs € 13,50

Uitverkocht

Ines Schouten

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Velen ervaren de werkelijkheid als gelaagd; maar zo kijken, praten en handelen we niet. Dit manifest beschrijft een eenvoudige manier om jezelf gelaagd te leren doorzien in relaties, in je seksbeleving en over gelaagd kijken naar de actualiteit in de samenleving en de wereld. Deze transpersoonlijke visie inspireert ook om gemakkelijker gelaagd om te gaan met het "menselijke" in ieders gedrag. We kunnen deze lichtvoetige houding altijd en overal toepassen en als richtlijn kunnen gebruiken voor het handelen vanuit meer autonomie en vrijheid. Vaak identificeren we ons met een standpunt, dit belemmert een open contact en communicatie. Wat we kunnen zien hangt af van de ruimte en vrijheid rondom onze perceptie en van ons ontwikkelde bewustzijn in denken en voelen, ook dit is gelaagd. Hoe herkennen we onze onvolwassen, volwassen en wijzere denk-, voel- en handelswijze in dit alles?In het tweede deel past zij deze gelaagde visie op eenvoudige wijze toe op maatschappelijke thema's als politieke leiding, burgerschap, journalistiek en op levensbeschouwing. Zij betoogt dat alleen al het (bij voorkeur gelaagd) transparant maken van systemen, een wezenlijke verandering voortbrengt, net zoals zij in deel 1 in relaties heeft laten zien. Haar eyeopeners op deze terreinen leveren verfrissende doorkijkjes op. Middels het praktische drie-lagen-model wordt het eenvoudiger zelf snel waardeanalyses toe te passen op eigen en actuele situaties. LEES MEER ......In dit ontwikkelde drie-lagen-model, naar idee van Ken Wilber, onderscheidt Ines Schouten eenprepersoonlijke, een persoonlijke en een transpersoonlijke laag. Zij daagt ons speels uit om onze innerlijk verkrampte tot sociaal aangepaste, tot onze wijzere houding te doorzien. Allerlei illustraties maken duidelijk hoe ingesleten patronen ons beperken in onze communicatie; in gesprekken, discussies en vergaderingen en verdere levenswijze. Zij laat in dit manifest zien hoe 'gelaagd kijken' nieuwe wegen opent naar je eigen helderheid middels ruimte omtrent je visies. Dit heeft weer een verrassend effect op je communicatie en in het verleggen van grenzen in spontaner en authentieker handelen. Door het openleggen worden we transparanter, levendiger en leren we meer om ons ware zelf te tonen, waardoor we eerder om onszelf kunnen lachen. Ines Schouten werkt als transpersoonlijk relatietherapeut en heeft in haar 30-jarige praktijk dit eigen drie-lagen-model ontwikkeld voor haar relatiewerk, coaching en trainingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ines Schouten
Uitgever
Pumbo
ISBN
9789491164613
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Velen ervaren de werkelijkheid als gelaagd; maar zo kijken, praten en handelen we niet. Dit manifest beschrijft een eenvoudige manier om jezelf gelaagd te leren doorzien in relaties, in je seksbeleving en over gelaagd kijken naar de actualiteit in de samenleving en de wereld. Deze transpersoonlijke visie inspireert ook om gemakkelijker gelaagd om te gaan met het "menselijke" in ieders gedrag. We kunnen deze lichtvoetige houding altijd en overal toepassen en als richtlijn kunnen gebruiken voor het handelen vanuit meer autonomie en vrijheid.

Vaak identificeren we ons met een standpunt, dit belemmert een open contact en communicatie. Wat we kunnen zien hangt af van de ruimte en vrijheid rondom onze perceptie en van ons ontwikkelde bewustzijn in denken en voelen, ook dit is gelaagd. Hoe herkennen we onze onvolwassen, volwassen en wijzere denk-, voel- en handelswijze in dit alles?

In het tweede deel past zij deze gelaagde visie op eenvoudige wijze toe op maatschappelijke thema's als politieke leiding, burgerschap, journalistiek en op levensbeschouwing. Zij betoogt dat alleen al het (bij voorkeur gelaagd) transparant maken van systemen, een wezenlijke verandering voortbrengt, net zoals zij in deel 1 in relaties heeft laten zien. Haar eyeopeners op deze terreinen leveren verfrissende doorkijkjes op. Middels het praktische drie-lagen-model wordt het eenvoudiger zelf snel waardeanalyses toe te passen op eigen en actuele situaties. LEES MEER ......

In dit ontwikkelde drie-lagen-model, naar idee van Ken Wilber, onderscheidt Ines Schouten een
prepersoonlijke, een persoonlijke en een transpersoonlijke laag. Zij daagt ons speels uit om onze innerlijk verkrampte tot sociaal aangepaste, tot onze wijzere houding te doorzien. Allerlei illustraties maken duidelijk hoe ingesleten patronen ons beperken in onze communicatie; in gesprekken, discussies en vergaderingen en verdere levenswijze. Zij laat in dit manifest zien hoe 'gelaagd kijken' nieuwe wegen opent naar je eigen helderheid middels ruimte omtrent je visies. Dit heeft weer een verrassend effect op je communicatie en in het verleggen van grenzen in spontaner en authentieker handelen. Door het openleggen worden we transparanter, levendiger en leren we meer om ons ware zelf te tonen, waardoor we eerder om onszelf kunnen lachen.

Ines Schouten werkt als transpersoonlijk relatietherapeut en heeft in haar 30-jarige praktijk dit eigen drie-lagen-model ontwikkeld voor haar relatiewerk, coaching en trainingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ines Schouten
Uitgever
Pumbo
ISBN
9789491164613
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99