Managementvaardigheden, 6e editie met MyLab NL

Prijs € 61,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Phillip L. Hunsaker

Paperback | Juli 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het standaardwerk MANAGEMENTVAARDIGHEDEN combineert essentiële managementbegrippen met wat deze betekenen voor de (persoonlijke) management- en leiderschapsvaardigheden. Studenten krijgen na bestudering van dit boek een helder beeld van de reikwijdte en significantie van management, en begrijpen wat iemand tot een effectieve manager maakt. Elk hoofdstuk is opgebouwd rond een leermodel dat is gebaseerd op de hiervoor benodigde competenties. Met behulp van onder andere kennistesten, checklists en groepsoefeningen worden de theorie en de praktijk samengebracht. Dit boek is geschikt voor alle opleidingen in het hoger onderwijs waar de ontwikkeling van managementvaardigheden centraal staat. In het eerste deel, MANAGEMENTVAARDIGHEDEN, EEN INTRODUCTIE, wordt de student bewust gemaakt van wat leiderschap en management (kunnen) betekenen voor een organisatie en waar een vakbekwame manager zich door kenmerkt. Het tweede deel, HET MANAGEN VAN MEDEWERKERS EN TEAMS, belicht hoe management samenhangt met positie, macht en gezag. Het derde en laatste deel, HET MANAGEN VAN PRESTATIES EN TALENT, gaat in op de vraag hoe managers hun medewerkers selecteren, (blijvend) motiveren en sturen op hun prestaties. MyLab is een digitale aanvulling op het boek die studenten de mogelijkheid geeft om hun kennis te toetsen, het zelfinzicht te vergroten en een ruimer beeld te krijgen van de cruciale vaardigheden van een effectieve manager. Hoofdauteur Phillip L. Hunsaker is als Professor of Management verbonden aan de School of Business Administration van de University of San Diego. Hij is een collega van Stephen P. Robbins, bekend van het vermaarde boek GEDRAG IN ORGANISATIES. Rob van den Berg is sinds 2000 gevestigd als onafhankelijk hr-adviseur en heeft meer dan twintig publicaties op het hr-vakgebied op zijn naam staan. Danny Brouwer is werkzaam bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en heeft daar verschillende rollen vervuld, waaronder die van opleidingscoördinator. Laatstelijk schreef hij samen met Joost Seijsener het boek PERSONEELSMANAGEMENT; BASISBOEK VOOR DE TOEKOMSTIGE LEIDINGGEVENDE. Marjolein van der Maesen de Sombreff is sinds augustus 2021 verbonden aan Zuyd Hogeschool, Facility Management, als docent Managementvaardigheden, tutor en studieloopbaanbegeleider. Daarnaast heeft zij sinds 2003 een eigen coachings- en trainingsbureau. Studeren waar en wanneer jij wilt? MyLab is ook beschikbaar in de LearningPlace-app.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Phillip L. Hunsaker
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043040747
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2023
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Het standaardwerk MANAGEMENTVAARDIGHEDEN combineert essentiële managementbegrippen met wat deze betekenen voor de (persoonlijke) management- en leiderschapsvaardigheden. Studenten krijgen na bestudering van dit boek een helder beeld van de reikwijdte en significantie van management, en begrijpen wat iemand tot een effectieve manager maakt. Elk hoofdstuk is opgebouwd rond een leermodel dat is gebaseerd op de hiervoor benodigde competenties. Met behulp van onder andere kennistesten, checklists en groepsoefeningen worden de theorie en de praktijk samengebracht.

Dit boek is geschikt voor alle opleidingen in het hoger onderwijs waar de ontwikkeling van managementvaardigheden centraal staat.

In het eerste deel, MANAGEMENTVAARDIGHEDEN, EEN INTRODUCTIE, wordt de student bewust gemaakt van wat leiderschap en management (kunnen) betekenen voor een organisatie en waar een vakbekwame manager zich door kenmerkt.

Het tweede deel, HET MANAGEN VAN MEDEWERKERS EN TEAMS, belicht hoe management samenhangt met positie, macht en gezag.

Het derde en laatste deel, HET MANAGEN VAN PRESTATIES EN TALENT, gaat in op de vraag hoe managers hun medewerkers selecteren, (blijvend) motiveren en sturen op hun prestaties.

MyLab is een digitale aanvulling op het boek die studenten de mogelijkheid geeft om hun kennis te toetsen, het zelfinzicht te vergroten en een ruimer beeld te krijgen van de cruciale vaardigheden van een effectieve manager.

Hoofdauteur Phillip L. Hunsaker is als Professor of Management verbonden aan de School of Business Administration van de University of San Diego. Hij is een collega van Stephen P. Robbins, bekend van het vermaarde boek GEDRAG IN ORGANISATIES.

Rob van den Berg is sinds 2000 gevestigd als onafhankelijk hr-adviseur en heeft meer dan twintig publicaties op het hr-vakgebied op zijn naam staan.

Danny Brouwer is werkzaam bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en heeft daar verschillende rollen vervuld, waaronder die van opleidingscoördinator. Laatstelijk schreef hij samen met Joost Seijsener het boek PERSONEELSMANAGEMENT; BASISBOEK VOOR DE TOEKOMSTIGE LEIDINGGEVENDE.

Marjolein van der Maesen de Sombreff is sinds augustus 2021 verbonden aan Zuyd Hogeschool, Facility Management, als docent Managementvaardigheden, tutor en studieloopbaanbegeleider. Daarnaast heeft zij sinds 2003 een eigen coachings- en trainingsbureau.

Studeren waar en wanneer jij wilt? MyLab is ook beschikbaar in de LearningPlace-app.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Phillip L. Hunsaker
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043040747
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2023
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99