Management van gedrag

individu, team en organisatie

Prijs € 61,95

Uitverkocht

L.J. Mullins

Paperback | April 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

LAURIE J. MULLINSManagement van gedragINDIVIDU, TEAM EN ORGANISATIEManagement van gedrag is een toegankelijke inleiding tot de theorie en praktijk van gedrag in de moderne organisatie. Uitgangspunt is dat mensen het belangrijkste onderdeel vormen van een organisatie. Organisaties kunnen alleen goed presteren als de leden ervan dat ook doen.Vanuit een managementbenadering bespreekt dit boek de toepassing van organisatiegedrag. Het laat de interacties zien tussen de structuur van een organisatie en hoe een organisatie opereert, en tussen het managementproces en organisatieleden. Dit boek:- geeft de manieren aan waarop de organisatieprestaties verbeterd kunnen worden door middel van effectievere aansturing van mensen;- koppelt de studie van organisatiegedrag aan de studie van management;- koppelt de theorie aan de praktijk door middel van voorbeelden, cases en vragen;- beschrijft de toepassingen van gedragswetenschap in organisaties en de implicaties hiervan op management.Op de website bij dit boek, www.pearsoneducation.nl/mullins, staat verdiepingsmateriaal: extra opdrachten, examenvragen, powerpoints en cases.Dit boek is geschikt voor studenten die cursussen volgen op het gebied van gedrag en organisatie. Het is echter niet alleen bedoeld voor de managers van de toekomst, maar ook voor huidige beroepsuitoefenaars die hun kennis van dit onderwerp willen verdiepen.Laurie J. Mullins was hoofddocent aan The Business School, University of Portsmouth. Voor zijn pensioen specialiseerde hij zich in management- en organisatie¬gedrag en het management van de werkende mens. De Nederlandse bewerking van dit boek is gedaan door Frank Plooij en Frans de Swart. Beiden hebben veel ervaring in onderwijs en consulting op het gebied van gedrag en organisatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L.J. Mullins
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043013383
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
504

Beschrijving

LAURIE J. MULLINS
Management van gedrag
INDIVIDU, TEAM EN ORGANISATIE
Management van gedrag is een toegankelijke inleiding tot de theorie en praktijk van gedrag in de moderne organisatie. Uitgangspunt is dat mensen het belangrijkste onderdeel vormen van een organisatie. Organisaties kunnen alleen goed presteren als de leden ervan dat ook doen.
Vanuit een managementbenadering bespreekt dit boek de toepassing van organisatiegedrag. Het laat de interacties zien tussen de structuur van een organisatie en hoe een organisatie opereert, en tussen het managementproces en organisatieleden. Dit boek:
- geeft de manieren aan waarop de organisatieprestaties verbeterd kunnen worden door middel van effectievere aansturing van mensen;
- koppelt de studie van organisatiegedrag aan de studie van management;
- koppelt de theorie aan de praktijk door middel van voorbeelden, cases en vragen;
- beschrijft de toepassingen van gedragswetenschap in organisaties en de implicaties hiervan op management.
Op de website bij dit boek, www.pearsoneducation.nl/mullins, staat verdiepingsmateriaal: extra opdrachten, examenvragen, powerpoints en cases.
Dit boek is geschikt voor studenten die cursussen volgen op het gebied van gedrag en organisatie. Het is echter niet alleen bedoeld voor de managers van de toekomst, maar ook voor huidige beroepsuitoefenaars die hun kennis van dit onderwerp willen verdiepen.
Laurie J. Mullins was hoofddocent aan The Business School, University of Portsmouth. Voor zijn pensioen specialiseerde hij zich in management- en organisatie¬gedrag en het management van de werkende mens. De Nederlandse bewerking van dit boek is gedaan door Frank Plooij en Frans de Swart. Beiden hebben veel ervaring in onderwijs en consulting op het gebied van gedrag en organisatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L.J. Mullins
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043013383
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
504

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99