Mam, waar is opa nu gebleven?

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ton Mol

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Soms zetten kinderen een machtig wapen in om grootouders naar hun pijpen te laten dansen: hun kleinkinderen. De schrijver van dit boek noemt het verbreken van die band emotionele afpersing. Zelf zag hij al gedurende negen jaar zijn kleinkinderen niet meer en nog dagelijks voelt hij de pijn van het gemis. In het boek Mam, waar is opa nu gebleven vertelt hij zijn oudste kleinkind zijn biografie. Onverbloemd onthult hij haar zijn goede en slechte kanten. De verhalen beschrijven belangrijke fasen van zijn leven. De schrijftrant is een melange van humor en tragiek. Na de meeste verhalen volgt een gesprek met het kleinkind. Hij leert haar de kunst van het leven, als wil hij haar behoeden voor de fouten die hij maakte. Centraal in het boek staat communicatie, de spil waarom alles draait in het leven. Goede communicatie leidt tot gelukkige relaties. De lezers wordt een spiegel voorgehouden waardoor ze inzicht krijgen in de fouten die kunnen worden gemaakt door onervarenheid in omgang met anderen. Naast communicatie wordt veel aandacht geschonken aan liegen en het ervaren van onterechte schuldgevoelens. Ook worden tips gegeven hoe ouders de relatie met hun kinderen kunnen verbeteren en hoe verbroken relaties kunnen worden hersteld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ton Mol
Uitgever
Calbona
ISBN
9789491254246
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
420

Beschrijving

Soms zetten kinderen een machtig wapen in om grootouders naar hun pijpen te laten dansen: hun kleinkinderen. De schrijver van dit boek noemt het verbreken van die band emotionele afpersing.
Zelf zag hij al gedurende negen jaar zijn kleinkinderen niet meer en nog dagelijks voelt hij de pijn van het gemis.

In het boek Mam, waar is opa nu gebleven vertelt hij zijn oudste kleinkind zijn biografie. Onverbloemd onthult hij haar zijn goede en slechte kanten. De verhalen beschrijven belangrijke fasen van zijn leven. De schrijftrant is een melange van humor en tragiek. Na de meeste verhalen volgt een gesprek met het kleinkind. Hij leert haar de kunst van het leven, als wil hij haar behoeden voor de fouten die hij maakte.

Centraal in het boek staat communicatie, de spil waarom alles draait in het leven. Goede communicatie leidt tot gelukkige relaties. De lezers wordt een spiegel voorgehouden waardoor ze inzicht krijgen in de fouten die kunnen worden gemaakt door onervarenheid in omgang met anderen. Naast communicatie wordt veel aandacht geschonken aan liegen en het ervaren van onterechte schuldgevoelens.
Ook worden tips gegeven hoe ouders de relatie met hun kinderen kunnen verbeteren en hoe verbroken relaties kunnen worden hersteld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ton Mol
Uitgever
Calbona
ISBN
9789491254246
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
420

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99