Maleisië

Prijs € 23,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Leon Peterse, Joke Petri

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Maleisië laat zich het best omschrijven als Azië in een notendop. Maleiers, Chinezen en Indiase immigranten wonen er met en naast elkaar. In het land heeft de modernisering in hoog tempo toegeslagen, maar onder het oppervlak gaat een unieke mengeling van traditionele culturen schuil. Juist die culturele veelzijdigheid oefent op bezoekers een grote aantrekkingskracht uit. Maleisië heeft de bezoeker veel te bieden. In de hoofdstad vind je koloniale gebouwen naast hypermoderne kantoorcomplexen. In Melaka herleeft het Nederlandse koloniale verleden. Dorpen aan de oostkust zijn bastions van traditionele Maleise cultuur. Voor natuurliefhebbers zijn er nationale parken, terwijl eilanden met palmenstranden uitnodigen tot relaxen, snorkelen en duiken. Grottempels, theegebieden en fraaie moskeeën maken het beeld compleet. Maleisisch Borneo biedt de reiziger de mogelijkheid de longhouses van de Iban te bezoeken en in contact te komen met de oorspronkelijke bevolking. Een andere opvallende bewoner, de orang-oetan, leeft in de bossen van Sabah. Het hypermoderne Singapore heeft een uitgesproken Chinees karakter. Het mooie koloniale centrum, de kleurrijke wijken van de verschillende bevolkingsgroepen, het winkelparadijs op Orchard Road, de uitstekende restaurants en een van de mooiste dierentuinen ter wereld bestempelen Singapore tot een uitstekend startpunt van een rondreis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Leon Peterse, Joke Petri
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025752293
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

Maleisië laat zich het best omschrijven als Azië in een notendop. Maleiers, Chinezen en Indiase immigranten wonen er met en naast elkaar. In het land heeft de modernisering in hoog tempo toegeslagen, maar onder het oppervlak gaat een unieke mengeling van traditionele culturen schuil. Juist die culturele veelzijdigheid oefent op bezoekers een grote aantrekkingskracht uit.

Maleisië heeft de bezoeker veel te bieden. In de hoofdstad vind je koloniale gebouwen naast hypermoderne kantoorcomplexen. In Melaka herleeft het Nederlandse koloniale verleden. Dorpen aan de oostkust zijn bastions van traditionele Maleise cultuur. Voor natuurliefhebbers zijn er nationale parken, terwijl eilanden met palmenstranden uitnodigen tot relaxen, snorkelen en duiken. Grottempels, theegebieden en fraaie moskeeën maken het beeld compleet. Maleisisch Borneo biedt de reiziger de mogelijkheid de longhouses van de Iban te bezoeken en in contact te komen met de oorspronkelijke bevolking. Een andere opvallende bewoner, de orang-oetan, leeft in de bossen van Sabah.

Het hypermoderne Singapore heeft een uitgesproken Chinees karakter. Het mooie koloniale centrum, de kleurrijke wijken van de verschillende bevolkingsgroepen, het winkelparadijs op Orchard Road, de uitstekende restaurants en een van de mooiste dierentuinen ter wereld bestempelen Singapore tot een uitstekend startpunt van een rondreis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Leon Peterse, Joke Petri
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025752293
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99