Magnum contactafdrukken

Prijs € 95,00

Uitverkocht

K. Lubben, Kristen Lubben

Hardback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van slechts weinig fotoboeken kan met recht worden gesteld dat ze echt baanbrekend zijn. Dit is er een van. Aan de hand van een opmerkelijke selectie van contactafdrukken en aanvullend beeldmateriaal laat het voor het eerst zien hoe Magnumfotografen hun allerbeste foto's maken. Deze monumentale uitgave onthult de creatieve methoden, strategieën en redactieprocessen achter een groot aantal van de beroemdste foto's ter wereld. Magnum Contactafdrukken bevat 139 contactafdrukken van 69 fotografen, naast uitvergrote details, geselecteerde foto's, perskaarten, aantekenboeken en dubbele pagina's uit tijdschriften als Life en Picture Post. Verder inzicht in de contactafdrukken wordt geboden door middel van teksten van de fotografen zelf of van experts die door de erven van Magnumleden zijn gekozen. In deze uitgave komen niet alleen gevestigde grootheden van de fotografie aan bod, zoals Henri Cartier-Bresson, Elliot Erwitt en Inge Morath, maar ook de jongere generatie Magnumfotografen als Jonas Bendiksen, Alessandra Sanguinetti en Alec Soth. Deze Magnumfotografen hebben meer dan zeventig jaar geschiedenis gedocumenteerd: van gebeurtenissen als de landingen in Normandië door Robert Capa, de rellen in Parijs in 1968 door Bruno Barbey en de oorlog in Tsjetsjenië door Thomas Dworzak, tot portretten van Che Guevara door René Burri, Malcolm X door Eve Arnold en de inwoners van New York door Bruce Gilden. Dit monumentale boek verschijnt op het moment waarop de overstap naar de digitale fotografie de contactafdruk tot een uitstervend verschijnsel dreigt te maken. Het huldigt het contactvel als artefact, als een persoonlijk en historisch document, als een waardevol redactie-instrument en als een fascinerende manier om over de schouder van grote fotografen mee te kijken hoe zij de duurzaamste beelden van onze tijd vastleggen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K. Lubben, Kristen Lubben
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789077699126
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
508

Beschrijving



Van slechts weinig fotoboeken kan met recht worden gesteld dat ze echt baanbrekend zijn. Dit is er een van.
Aan de hand van een opmerkelijke selectie van contactafdrukken en aanvullend beeldmateriaal laat het voor het eerst zien hoe Magnumfotografen hun allerbeste foto's maken.
Deze monumentale uitgave onthult de creatieve methoden, strategieën en redactieprocessen achter een groot aantal van de beroemdste foto's ter wereld.

Magnum Contactafdrukken bevat 139 contactafdrukken van 69 fotografen, naast uitvergrote details, geselecteerde foto's, perskaarten, aantekenboeken en dubbele pagina's uit tijdschriften als Life en Picture Post. Verder inzicht in de contactafdrukken wordt geboden door middel van teksten van de fotografen zelf of van experts die door de erven van Magnumleden zijn gekozen.
In deze uitgave komen niet alleen gevestigde grootheden van de fotografie aan bod, zoals Henri Cartier-Bresson, Elliot Erwitt en Inge Morath, maar ook de jongere generatie Magnumfotografen als Jonas Bendiksen, Alessandra Sanguinetti en Alec Soth. Deze Magnumfotografen hebben meer dan zeventig jaar geschiedenis gedocumenteerd: van gebeurtenissen als de landingen in Normandië door Robert
Capa, de rellen in Parijs in 1968 door Bruno Barbey en de oorlog in Tsjetsjenië door Thomas Dworzak, tot portretten van Che Guevara door René Burri, Malcolm X door Eve Arnold en de inwoners van New York door Bruce Gilden.
Dit monumentale boek verschijnt op het moment waarop de overstap naar de digitale fotografie de contactafdruk tot een uitstervend verschijnsel dreigt te maken. Het huldigt het contactvel als artefact, als een persoonlijk en historisch document, als een waardevol redactie-instrument en als een fascinerende manier om over de schouder van grote fotografen mee te kijken hoe zij de duurzaamste beelden van onze tijd vastleggen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K. Lubben, Kristen Lubben
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789077699126
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
508

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99