Mag ik dit zeggen?

beschouwingen over de vrijheid van meningsuiting

Prijs € 31,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De verhitte discussie over de multiculturele samenleving, de moord op Pim Fortuyn, de moord op Theo van Gogh, het strafproces tegen Geert Wilders: bijna een decennium lang was Nederland in de greep van de vraag 'mag ik dit zeggen?' Nu het strafprocestegen Geert Wilders ten einde is, is het moment gekomen voor een nadere - hernieuwde - reflectie op de vrijheid van meningsuiting in al haar dimensies. In dit boek schrijven vooraanstaande academici vanuit strafrechtelijke, staatsrechtelijke, rechtsvergelijkende, sociologische en rechtsfilosofische invalshoek over de vraag naar de betekenis en grens van de vrijheid van meningsuiting.Mag een parlementariër meer zeggen dan een 'gewone burger'? Wat moet worden verstaan onder groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie? Wat is de betekenis van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens voor de vrijheid van meningsuiting? Wat is de plaats van de vrijheid van meningsuiting in een moderne democratische rechtsstaat?Deze vragen komen in dit boek uitgebreid aan de orde. Hierbij wordt de vrijheid van meningsuiting telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Op deze wijze wordt getracht een genuanceerd beeld te schetsen van alle aspecten die nauw met de vrijheid van meningsuiting samenhangen. Deze bundel bevat bijdragen van Paul Cliteur, Afshin Ellian, Rick Lawson, Aernout Nieuwenhuis, Theo de Roos, Henny Sackers, Tom Zwart en vele andere prominente rechtswetenschappers die zich in de media over het proces-Wilders hebben uitgelaten, inclusief diegenen die indertijd het Openbaar Ministerie adviseerden inzake de vervolging van Geert Wilders.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789089745941
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
340

Beschrijving

De verhitte discussie over de multiculturele samenleving, de moord op Pim Fortuyn, de moord op Theo van Gogh, het strafproces tegen Geert Wilders: bijna een decennium lang was Nederland in de greep van de vraag 'mag ik dit zeggen?' Nu het strafprocestegen Geert Wilders ten einde is, is het moment gekomen voor een nadere - hernieuwde - reflectie op de vrijheid van meningsuiting in al haar dimensies. In dit boek schrijven vooraanstaande academici vanuit strafrechtelijke, staatsrechtelijke, rechtsvergelijkende, sociologische en rechtsfilosofische invalshoek over de vraag naar de betekenis en grens van de vrijheid van meningsuiting.

Mag een parlementariër meer zeggen dan een 'gewone burger'? Wat moet worden verstaan onder groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie? Wat is de betekenis van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens voor de vrijheid van meningsuiting? Wat is de plaats van de vrijheid van meningsuiting in een moderne democratische rechtsstaat?

Deze vragen komen in dit boek uitgebreid aan de orde. Hierbij wordt de vrijheid van meningsuiting telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Op deze wijze wordt getracht een genuanceerd beeld te schetsen van alle aspecten die nauw met de vrijheid van meningsuiting samenhangen. Deze bundel bevat bijdragen van Paul Cliteur, Afshin Ellian, Rick Lawson, Aernout Nieuwenhuis, Theo de Roos, Henny Sackers, Tom Zwart en vele andere prominente rechtswetenschappers die zich in de media over het proces-Wilders hebben uitgelaten, inclusief diegenen die indertijd het Openbaar Ministerie adviseerden inzake de vervolging van Geert Wilders.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789089745941
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
340

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99