Macht en verantwoordelijkheid

essays voor Kees Schuyt

Prijs € 52,95

Uitverkocht

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het publieke debat gaat het voortdurend over het dragen en nemen van ‘verantwoordelijkheid’. Burgers moeten meer ‘eigen verantwoordelijkheid’ tonen. Politici moeten ‘verantwoording afleggen’. Professionals moeten meer ‘verantwoordelijkheid terugkrijgen’. En topmanagers in de publieke sector en het bedrijfsleven moeten zich ‘verantwoordeliker gedragen’. Achter deze disxussies over verantwoordelijkheid gaan belangwekkende kwesties schuil-van macht en onmacht, van machtsmisbruik, machtsuitoefening en machtsverlies-, die vaak niet worden onderkend.In deze bundle ter gelegenheid van het afscheid van Kees Schuyt als hoogleraar Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam staat sit verband tussen macht en verantwoordelijkheid wél central. In 32 essays behandelen vooraanstaande auteurs de relatie tussen macht en verantwoordelijkheid binnnen de uiteenlopende contexten van verzorgingsstaat, opvoeding, politiek, universiteiten, publieke sfeer en recht.Jan Willem Duyvendak is hoogleraar Algemene sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Godfried Engbersen is hoogleraar Algemene sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Marigo Teeuwen is als socioloog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Imrat Verhoeven is als projectcoördinator verbonder aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053569825
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
350

Beschrijving

In het publieke debat gaat het voortdurend over het dragen en nemen van ‘verantwoordelijkheid’. Burgers moeten meer ‘eigen verantwoordelijkheid’ tonen. Politici moeten ‘verantwoording afleggen’. Professionals moeten meer ‘verantwoordelijkheid terugkrijgen’. En topmanagers in de publieke sector en het bedrijfsleven moeten zich ‘verantwoordeliker gedragen’. Achter deze disxussies over verantwoordelijkheid gaan belangwekkende kwesties schuil-van macht en onmacht, van machtsmisbruik, machtsuitoefening en machtsverlies-, die vaak niet worden onderkend.
In deze bundle ter gelegenheid van het afscheid van Kees Schuyt als hoogleraar Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam staat sit verband tussen macht en verantwoordelijkheid wél central. In 32 essays behandelen vooraanstaande auteurs de relatie tussen macht en verantwoordelijkheid binnnen de uiteenlopende contexten van verzorgingsstaat, opvoeding, politiek, universiteiten, publieke sfeer en recht.
Jan Willem Duyvendak is hoogleraar Algemene sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Godfried Engbersen is hoogleraar Algemene sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Marigo Teeuwen is als socioloog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Imrat Verhoeven is als projectcoördinator verbonder aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053569825
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
350

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99