Machinic Deconstruction Literature / Politics / Technics

a sociological study

Prijs € 39,50

Uitverkocht

Bram Koen Ieven

Paperback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een grondige studie naar hoe elementen van metafysische en fictieve onlosmakelijk een rol spelen bij het tot stand brengen van politieke of ontologische constellaties, door de auteur geanalyseerd als eigensoortige 'machines'.Op basis van een poststructuralistische deconstructie ontwikkelt dit boek een nieuw begrip van techniek en van technologie. Dit concept van techniek is werkzaam op een quasi-ontologisch niveau, waardoor het mogelijk wordt om de relatie tussen zijn en techniek te herdenken. Techniek wordt daarbij begrepen als een operatieve kracht die gestuurd wordt door multipliciteit en heterogeniteit, terwijl het tegelijkertijd iedere rigoureuze ordening en oorsprong weerstaat. Dit leidt tot een nieuwe conceptualisering van de machine. De auteur maakt een onderscheid tussen drie verschillende machines: een literaire machine, een metafysische machine, en een politieke machine. Deze drie machines interrelateren voortdurend, maar terwijl de metafysische machine een doorslaggevende rol speelt in het structureren van de drie machines, speelt de literaire machine een doorslaggevende rol in het deconstrueren van de interrelaties.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bram Koen Ieven
Uitgever
Leiden University Press
ISBN
9789087280291
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
252

Beschrijving

Een grondige studie naar hoe elementen van metafysische en fictieve onlosmakelijk een rol spelen bij het tot stand brengen van politieke of ontologische constellaties, door de auteur geanalyseerd als eigensoortige 'machines'.

Op basis van een poststructuralistische deconstructie ontwikkelt dit boek een nieuw begrip van techniek en van technologie. Dit concept van techniek is werkzaam op een quasi-ontologisch niveau, waardoor het mogelijk wordt om de relatie tussen zijn en techniek te herdenken. Techniek wordt daarbij begrepen als een operatieve kracht die gestuurd wordt door multipliciteit en heterogeniteit, terwijl het tegelijkertijd iedere rigoureuze ordening en oorsprong weerstaat. Dit leidt tot een nieuwe conceptualisering van de machine. De auteur maakt een onderscheid tussen drie verschillende machines: een literaire machine, een metafysische machine, en een politieke machine. Deze drie machines interrelateren voortdurend, maar terwijl de metafysische machine een doorslaggevende rol speelt in het structureren van de drie machines, speelt de literaire machine een doorslaggevende rol in het deconstrueren van de interrelaties.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bram Koen Ieven
Uitgever
Leiden University Press
ISBN
9789087280291
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
252

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99