Kleine Ming en de gouden krekel

Prijs € 12,95

Uitverkocht

Bettine Vriesekoop

Hardback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Li Yang speelt vanaf haar vierde tafeltennis op het schoolplein in haar dorpje. Op haar elfde mag ze naar de tafeltennisschool in de verre stad Nanjing. Li Yang heeft heimwee en verlangt naar haar ouders en vriendjes. Maar vooral mist ze de verhalen van zumu, haar grootmoeder, die haar 'Kleine Ming' noemt. De directrice van de school stuurt Li Yang elke zondag naar het museum zodat ze op haar vrije dag niet zo veel aan thuis denkt. Daar ontmoet ze Wang Long, de portier, die haar alles vertelt over de Ming-keizers, de draken en de gouden krekel op het blad van jade. Nog vier maanden, dan zijn de Chinese jeugdkampioenschappen in Nanjing. Als Li Yang wint, mag ze naar Peking, de grote stad waar alle grote kampioenen wonen. Maar dan wordt zumu ernstig ziek. Li Yang verliest alle hoop. Ze zoekt steun bij de gouden krekel, die haar wijze lessen leert en de verhalen van zumu tot leven brengt.Bettine Vriesekoop (1961) is de beste tafeltennisster die Nederland gekend heeft. Voor de sport kwam ze veel in China, en ze raakte heel erg in dat land geïnteresseerd. Bettine werd China-kenner en krantencorrespondent. Ze heeft veel boeken over China geschreven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bettine Vriesekoop
Uitgever
De Nieuwe Kerk - Hermitage Amsterdam
ISBN
9789078653448
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
60

Beschrijving

Li Yang speelt vanaf haar vierde tafeltennis op het schoolplein in haar dorpje. Op haar elfde mag ze naar de tafeltennisschool in de verre stad Nanjing. Li Yang heeft heimwee en verlangt naar haar ouders en vriendjes. Maar vooral mist ze de verhalen van zumu, haar grootmoeder, die haar 'Kleine Ming' noemt. De directrice van de school stuurt Li Yang elke zondag naar het museum zodat ze op haar vrije dag niet zo veel aan thuis denkt. Daar ontmoet ze Wang Long, de portier, die haar alles vertelt over de Ming-keizers, de draken en de gouden krekel op het blad van jade. Nog vier maanden, dan zijn de Chinese jeugdkampioenschappen in Nanjing. Als Li Yang wint, mag ze naar Peking, de grote stad waar alle grote kampioenen wonen. Maar dan wordt zumu ernstig ziek. Li Yang verliest alle hoop. Ze zoekt steun bij de gouden krekel, die haar wijze lessen leert en de verhalen van zumu tot leven brengt.

Bettine Vriesekoop (1961) is de beste tafeltennisster die Nederland gekend heeft. Voor de sport kwam ze veel in China, en ze raakte heel erg in dat land geïnteresseerd. Bettine werd China-kenner en krantencorrespondent. Ze heeft veel boeken over China geschreven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bettine Vriesekoop
Uitgever
De Nieuwe Kerk - Hermitage Amsterdam
ISBN
9789078653448
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
60

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99