Het land waar alles mag, maar niets kan

Van groepstoerist tot internetjournalist

Prijs € 24,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Garrie van Pinxteren, Frank Pieke

Paperback | Februari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nederland is een voorloper binnen de langzame EU. Het is open, goed georganiseerd en gaat flexibeler om met de regels dan Duitsland. Nederland is een land waar studenten onafhankelijk kunnen denken en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. De koning brengt zijn kinderen er zelf naar school, op de bakfiets. De koningin houdt van internetshoppen. Prostitutie is er legaal en o ja, je kunt je rijlessen in Nederland met seks betalen. Dat China internationaliseert, is ook bij ons steeds duidelijker te merken. Niet langer werken Chinezen hier vooral in de horeca, steeds vaker komen ze als welvarende en koopkrachtige studenten en toeristen naar Nederland of leven ze hier als expats, uitgezonden door kersverse Chinese multinationals. Voordat ze hier komen, kennen ze Nederland al uit de Chinese media. Het beeld dat daaruit oprijst, is voor ons deels herkenbaar, maar vaak ook verrassend anders dan wij zouden vermoeden. Voor Een land waar alles mag, maar niets kan putten de auteurs uit nieuw onderzoek dat het Leiden Azië Centrum speciaal voor dit boek deed. Maar vooral laten ze Chinezen zelf aan het woord, met hun uiteenlopende verwachtingen en achtergronden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Garrie van Pinxteren, Frank Pieke
Uitgever
Balans
ISBN
9789460031762
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Nederland is een voorloper binnen de langzame EU. Het is open, goed georganiseerd en gaat flexibeler om met de regels dan Duitsland. Nederland is een land waar studenten onafhankelijk kunnen denken en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. De koning brengt zijn kinderen er zelf naar school, op de bakfiets. De koningin houdt van internetshoppen. Prostitutie is er legaal en o ja, je kunt je rijlessen in Nederland met seks betalen.

Dat China internationaliseert, is ook bij ons steeds duidelijker te merken. Niet langer werken Chinezen hier vooral in de horeca, steeds vaker komen ze als welvarende en koopkrachtige studenten en toeristen naar Nederland of leven ze hier als expats, uitgezonden door kersverse Chinese multinationals. Voordat ze hier komen, kennen ze Nederland al uit de Chinese media. Het beeld dat daaruit oprijst, is voor ons deels herkenbaar, maar vaak ook verrassend anders dan wij zouden vermoeden.

Voor Een land waar alles mag, maar niets kan putten de auteurs uit nieuw onderzoek dat het Leiden Azië Centrum speciaal voor dit boek deed. Maar vooral laten ze Chinezen zelf aan het woord, met hun uiteenlopende verwachtingen en achtergronden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Garrie van Pinxteren, Frank Pieke
Uitgever
Balans
ISBN
9789460031762
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 23,99
  • 22,99
  • 20,00
  • 21,99
  • 23,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 22,95
  • 27,99
  • 22,00