Frontlijnwerk met potentie

buurtveiligheidsteams in Amsterdam

Prijs € 25,50

Uitverkocht

Bas van Stokkom

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds 2008 worden in een aantal Amsterdamse wijken die met forse onveiligheid te maken hebben buurtveiligheidsteams ingezet. De teams pakken aanhoudende overlastproblemen aan en drukken agressief, asociaal gedrag de kop in. In feite trachten de teams de publieke ruimte te 'heroveren'; ze geven het signaal af dat rust en orde worden hersteld.De focus ligt op overlastthema's die de buurt zelf aangeeft: bewoners prioriteren problemen die aanpak behoeven. Politiemensen, andere professionals en actieve burgers werken op voet van gelijkheid met elkaar samen. Aldus beogen de teams de vertrouwensrelatie tussen lokale overheid, politie en bewoners te herstellen en te versterken.Dit onderzoek zoomt dieper in op het samenwerkingsproces tussen gemeente, politie en burgers. Welke kansen en problemen doen zich voor in de alledaagse uitvoering? Op welke manieren zijn bewoners bij de teams betrokken? Wat is de meerwaarde van de buurtveiligheidsteams vergeleken met reguliere vormen van overlastaanpak?Bas van Stokkom is socioloog en werkzaam bij de onderzoeksgroep Veiligheid & Burgerschap, Faculteit der Sociale Wetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bas van Stokkom
Uitgever
Boom criminologie
ISBN
9789059319400
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Sinds 2008 worden in een aantal Amsterdamse wijken die met forse onveiligheid te maken hebben buurtveiligheidsteams ingezet. De teams pakken aanhoudende overlastproblemen aan en drukken agressief, asociaal gedrag de kop in. In feite trachten de teams de publieke ruimte te 'heroveren'; ze geven het signaal af dat rust en orde worden hersteld.

De focus ligt op overlastthema's die de buurt zelf aangeeft: bewoners prioriteren problemen die aanpak behoeven. Politiemensen, andere professionals en actieve burgers werken op voet van gelijkheid met elkaar samen. Aldus beogen de teams de vertrouwensrelatie tussen lokale overheid, politie en bewoners te herstellen en te versterken.

Dit onderzoek zoomt dieper in op het samenwerkingsproces tussen gemeente, politie en burgers. Welke kansen en problemen doen zich voor in de alledaagse uitvoering? Op welke manieren zijn bewoners bij de teams betrokken? Wat is de meerwaarde van de buurtveiligheidsteams vergeleken met reguliere vormen van overlastaanpak?

Bas van Stokkom is socioloog en werkzaam bij de onderzoeksgroep Veiligheid & Burgerschap, Faculteit der Sociale Wetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bas van Stokkom
Uitgever
Boom criminologie
ISBN
9789059319400
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99