Een algemene orthopedagogiek

een verhandeling over hulpverlening wanneer opvoeding stagneert

Prijs € 56,50

Uitverkocht

Piet de Ruyter

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een algemene orthopedagogiek Opvoeding kan vanwege diverse redenen moeizaam verlopen. Verschillende soorten hulpverleners kunnen dan op allerlei manieren hulpverlenen. Het is daarbij van groot belang dat opvoeders, jeugdigen, hulpverleners helder met elkaar kunnen communiceren. Dit boek wil daaraan een bijdrage leveren. De auteur geeft een antwoord op de vragen wat stagnerende opvoeding is, welke typen opvoedingsstagnatie te onderscheiden zijn, wat hulpverlenen is en welke soorten hulpverleners er zijn. Omdat er meerdere antwoorden mogelijk zijn, heeft dit boek de titel: Een algemene orthopedagogiek. Het boek is onder meer bestemd voor studenten in het hoger en postacademisch onderwijs die zich voorbereiden op één van de beroepen als opvoedingshulpverlener. Tevens is het van belang voor studenten in een opleiding tot docent in het basis- of voortgezet onderwijs, omdat zij in hun werk niet alleen doorsnee leerlingen ontmoeten maar ook leerlingen met een specifieke opvoedvraag. Daarnaast is het een waardevolle bron voor professionele hulpverleners die zich willen bezinnen op het kenmerkende van opvoedingshulpverlening. "De auteur licht fijnmazige analyses van en kritische reflecties op opvoedingshulpverlening toe met vele praktijkvoorbeelden. Hij daagt de lezer uit om grondig na te denken zonder het contact met de werkelijkheid te verliezen. Met deze publicatie bewijst hij niet alleen orthopedagogen (in opleiding) een grote dienst, maar ook degenen aan wie zij opvoedingshulp (gaan) bieden." Doret de Ruyter (hoogleraar Theoretische Pedagogiek en Opleidingsdirecteur Pedagogische Wetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam). Over de auteurProf. dr. Piet de Ruyter was de eerste hoogleraar Orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij hield zich onder meer bezig met de professionalisering van het werk van de groepsleider in de residentiële hulpverlening en met de ontwikkeling van de praktisch pedagogische gezinshulpverlening.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Piet de Ruyter
Uitgever
Garant
ISBN
9789044133059
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
693

Beschrijving

Een algemene orthopedagogiek Opvoeding kan vanwege diverse redenen moeizaam verlopen. Verschillende soorten hulpverleners kunnen dan op allerlei manieren hulpverlenen. Het is daarbij van groot belang dat opvoeders, jeugdigen, hulpverleners helder met elkaar kunnen communiceren. Dit boek wil daaraan een bijdrage leveren. De auteur geeft een antwoord op de vragen wat stagnerende opvoeding is, welke typen opvoedingsstagnatie te onderscheiden zijn, wat hulpverlenen is en welke soorten hulpverleners er zijn. Omdat er meerdere antwoorden mogelijk zijn, heeft dit boek de titel: Een algemene orthopedagogiek.
Het boek is onder meer bestemd voor studenten in het hoger en postacademisch
onderwijs die zich voorbereiden op één van de beroepen als opvoedingshulpverlener.
Tevens is het van belang voor studenten in een opleiding tot docent in het basis- of voortgezet onderwijs, omdat zij in hun werk niet alleen doorsnee leerlingen ontmoeten maar ook leerlingen met een specifieke opvoedvraag. Daarnaast is het een waardevolle bron voor professionele hulpverleners die zich willen bezinnen op het kenmerkende van opvoedingshulpverlening.

"De auteur licht fijnmazige analyses van en kritische reflecties op opvoedingshulpverlening toe met vele praktijkvoorbeelden. Hij daagt de lezer uit om grondig na te denken zonder het contact met de werkelijkheid te verliezen. Met deze publicatie bewijst hij niet alleen orthopedagogen (in opleiding) een grote dienst, maar ook degenen aan wie zij opvoedingshulp
(gaan) bieden." Doret de Ruyter (hoogleraar Theoretische Pedagogiek en Opleidingsdirecteur Pedagogische Wetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam).

Over de auteur
Prof. dr. Piet de Ruyter was de eerste hoogleraar Orthopedagogiek
aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij hield zich onder meer bezig met de professionalisering van het werk van de groepsleider in de residentiële hulpverlening en met de ontwikkeling van de praktisch pedagogische gezinshulpverlening.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Piet de Ruyter
Uitgever
Garant
ISBN
9789044133059
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
693

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99