De wielermaffia

het onthullende verhaal over doping in het Armstrong-tijdperk

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Tyler Hamilton, Daniel Coyle

Paperback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tyler Hamilton was een van de meest geliefde en snelste wielrenners ter wereld. Hij begon zijn wielercarrière bij de Amerikaanse ploeg US Postal waar hij al snel een van de vertrouwelingen werd van Lance Armstrong. In 2004 won hij een gouden medaille op de Olympische Spelen, vlak daarna werd hij schuldig bevonden aan het gebruik van doping en werd hij voor jaren geschorst. Zijn jarenlange dopinggebruik heeft Hamilton altijd ontkend. In De wielermaffia vertelt hij voor het eerst zijn verhaal. Hij laat zien hoe de wereld van het professionele wielrennen met de komst van het 'wondermiddel' epo midden jaren negentig in korte tijd drastisch veranderde. Om in de Tour met de besten mee te kunnen komen, kon je niet anders dan doping gebruiken. Meer nog dan Hamilton was zijn vriend en ploeggenoot Lance Armstrong een spin in het dopingweb. Hij was het die epo faciliteerde, contacten onderhield met de meest vooraanstaande artsen - onder wie de sluwe Italiaanse dokter Michele Ferrari - en zijn mederenners dwong om doping te gebruiken.‘Wat het meest opvalt wanneer je De wielermaffia leest, is hoe wijdverbreid en vanzelfsprekend het was dat iedereen doping gebruikte. Het bevat talloze details over hoe de wielerwereld er in het “Armstrongtijdperk” voorstond.’ – NRC Handelsblad ‘De wielermaffia is veel meer dan ontboezemingen en beschuldigingen van een wielrenner die in diskrediet is geraakt.’ – The New York Times De Wielermaffia is ook te downloaden als e-Book

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tyler Hamilton, Daniel Coyle
Uitgever
Linkeroever
ISBN
9789057204807
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Tyler Hamilton was een van de meest geliefde en snelste wielrenners ter wereld. Hij begon zijn wielercarrière bij de Amerikaanse ploeg US Postal waar hij al snel een van de vertrouwelingen werd van Lance Armstrong. In 2004 won hij een gouden medaille op de Olympische Spelen, vlak daarna werd hij schuldig bevonden aan het gebruik van doping en werd hij voor jaren geschorst.

Zijn jarenlange dopinggebruik heeft Hamilton altijd ontkend. In De wielermaffia vertelt hij voor het eerst zijn verhaal. Hij laat zien hoe de wereld van het professionele wielrennen met de komst van het 'wondermiddel' epo midden jaren negentig in korte tijd drastisch veranderde. Om in de Tour met de besten mee te kunnen komen, kon je niet anders dan doping gebruiken.

Meer nog dan Hamilton was zijn vriend en ploeggenoot Lance Armstrong een spin in het dopingweb. Hij was het die epo faciliteerde, contacten onderhield met de meest vooraanstaande artsen - onder wie de sluwe Italiaanse dokter Michele Ferrari - en zijn mederenners dwong om doping te gebruiken.

‘Wat het meest opvalt wanneer je De wielermaffia leest, is hoe wijdverbreid en vanzelfsprekend het was dat iedereen doping gebruikte. Het bevat talloze details over hoe de wielerwereld er in het “Armstrongtijdperk” voorstond.’ – NRC Handelsblad

De wielermaffia is veel meer dan ontboezemingen en beschuldigingen van een wielrenner die in diskrediet is geraakt.’
The New York Times

De Wielermaffia is ook te downloaden als e-Book

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tyler Hamilton, Daniel Coyle
Uitgever
Linkeroever
ISBN
9789057204807
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99