De kracht van oplossingen

handwijzer voor oplossingsgerichte gesprekstherapie

Prijs € 44,50

Uitverkocht

Peter de Jong, Insoo Kim Berg

Paperback | Januari 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De kracht van oplossingen kan met recht een klassieker worden genoemd. Sinds de verschijning van de Engelstalige versie in 1998 heeft het boek zijn weg al naar vele lezers gevonden. De oplossingsgerichte gesprekstherapie laat een spannende en unieke benadering voor de gezondheidszorg zien. Deze gaat ervan uit dat cliënten competent zijn en helpt hen de veranderingen die zij wensen te visualiseren. Vertrekpunt is altijd datgene dat cliënten doen en dat al blijkt te werken. De kracht van oplossingen introduceert deze nieuwe benadering en richt zich op de gesprekstechnieken die eraan ten grondslag liggen. Het boek biedt aan de hand van gespreksprotocollen een stap-voor-stapbeschrijving hoe er, samen met de cliënt, aan een oplossing gewerkt kan worden.In deze herziene tweede druk is een extra hoofdstuk toegevoegd dat specifiek betrekking heeft op hoe om te gaan met cliënten die niet vrijwillig komen, maar worden gestuurd door anderen, zoals onder meer het geval is bij kinderen en gedwongen hulpverlening.Vertaling en bewerking: drs. Herman de Hoogh en drs. Femke Graff.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter de Jong, Insoo Kim Berg
Uitgever
Pearson Benelux Clinical
ISBN
9789026517457
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
317

Beschrijving

De kracht van oplossingen kan met recht een klassieker worden genoemd. Sinds de verschijning van de Engelstalige versie in 1998 heeft het boek zijn weg al naar vele lezers gevonden. De oplossingsgerichte gesprekstherapie laat een spannende en unieke benadering voor de gezondheidszorg zien. Deze gaat ervan uit dat cliënten competent zijn en helpt hen de veranderingen die zij wensen te visualiseren. Vertrekpunt is altijd datgene dat cliënten doen en dat al blijkt te werken. De kracht van oplossingen introduceert deze nieuwe benadering en richt zich op de gesprekstechnieken die eraan ten grondslag liggen. Het boek biedt aan de hand van gespreksprotocollen een stap-voor-stapbeschrijving hoe er, samen met de cliënt, aan een oplossing gewerkt kan worden.
In deze herziene tweede druk is een extra hoofdstuk toegevoegd dat specifiek betrekking heeft op hoe om te gaan met cliënten die niet vrijwillig komen, maar worden gestuurd door anderen, zoals onder meer het geval is bij kinderen en gedwongen hulpverlening.

Vertaling en bewerking: drs. Herman de Hoogh en drs. Femke Graff.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter de Jong, Insoo Kim Berg
Uitgever
Pearson Benelux Clinical
ISBN
9789026517457
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
317

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99