De fiscale jaarrekening Theorie

Prijs € 30,00

Uitverkocht

A.J. van Aken, A.G.M. van den Bosch

Paperback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'De Fiscale Jaarrekening' behandelt de boekhoudkundige verwerking van gebeurtenissen die van invloed zijn op de fiscale jaarrekening. Het berekenen van de jaarlijkse fiscale winst staat hierbij centraal. Ook wordt ingegaan op de verschillen tussen de fiscale jaarrekening en de vennootschappelijke jaarrekening, en de daarbij behorende belastinglatenties. Verder wordt ook de verwerking van de diverse fusievormen besproken, evenals de overdracht van een eenmanszaak (met inbegrip van de omzetting van een eenmanszaak in een bv, en de terugkeer uit de bv). De fiscale wetgeving wordt behandeld voor zover dit van belang is voor de administratieve verwerking van de diverse onderwerpen. Voor verdere verdieping kan het boek 'Belastingrecht voor Bachelors en Masters' worden gebruikt.De opzet en de toegankelijke schrijfstijl maken dit boek geschikt voor alle HBO- en WO-opleidingen waarin het samenstellen van een fiscale jaarrekening - en het maken van de bijbehorende journaalposten - aan de orde wordt gesteld.'De Fiscale Jaarrekening' maakt deel uit van de nieuwe studiemethode 'Administratie voor Bachelors en Masters'. In een serie van zes modules wordt besproken hoe de boekhouding in de moderne gedigitaliseerde wereld het beste kan worden ingericht. Bij iedere module verschijnen een opgaven- en een uitwerkingenboek. De methode bestaat uit de volgende modules:1. Basisboek Administratie voor Bachelors & Masters (verschenen)2. De Industriële Onderneming3. Dienstverlening en Bedrijfsonderdelen4. Budgettering en Interne Controle5. De Fiscale Jaarrekening6. De Vennootschappelijke Jaarrekening, Deelnemingen en ConsolidatieDe modules kunnen los van elkaar worden bestudeerd. Ook kunnen zij worden gebruikt naast de bestaande vakliteratuur op het gebied van externe verslaggeving, management accounting, administratieve organisatie, interne controle en belastingrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.J. van Aken, A.G.M. van den Bosch
Uitgever
Convoy Uitgevers BV
ISBN
9789491725050
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'De Fiscale Jaarrekening' behandelt de boekhoudkundige verwerking van gebeurtenissen die van invloed zijn op de fiscale jaarrekening. Het berekenen van de jaarlijkse fiscale winst staat hierbij centraal. Ook wordt ingegaan op de verschillen tussen de fiscale jaarrekening en de vennootschappelijke jaarrekening, en de daarbij behorende belastinglatenties. Verder wordt ook de verwerking van de diverse fusievormen besproken, evenals de overdracht van een eenmanszaak (met inbegrip van de omzetting van een eenmanszaak in een bv, en de terugkeer uit de bv). De fiscale wetgeving wordt behandeld voor zover dit van belang is voor de administratieve verwerking van de diverse onderwerpen. Voor verdere verdieping kan het boek 'Belastingrecht voor Bachelors en Masters' worden gebruikt.

De opzet en de toegankelijke schrijfstijl maken dit boek geschikt voor alle HBO- en WO-opleidingen waarin het samenstellen van een fiscale jaarrekening - en het maken van de bijbehorende journaalposten - aan de orde wordt gesteld.

'De Fiscale Jaarrekening' maakt deel uit van de nieuwe studiemethode 'Administratie voor Bachelors en Masters'. In een serie van zes modules wordt besproken hoe de boekhouding in de moderne gedigitaliseerde wereld het beste kan worden ingericht. Bij iedere module verschijnen een opgaven- en een uitwerkingenboek.

De methode bestaat uit de volgende modules:

1. Basisboek Administratie voor Bachelors & Masters (verschenen)
2. De Industriële Onderneming
3. Dienstverlening en Bedrijfsonderdelen
4. Budgettering en Interne Controle
5. De Fiscale Jaarrekening
6. De Vennootschappelijke Jaarrekening, Deelnemingen en Consolidatie

De modules kunnen los van elkaar worden bestudeerd. Ook kunnen zij worden gebruikt naast de bestaande vakliteratuur op het gebied van externe verslaggeving, management accounting, administratieve organisatie, interne controle en belastingrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.J. van Aken, A.G.M. van den Bosch
Uitgever
Convoy Uitgevers BV
ISBN
9789491725050
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99