De 200 beroemdste schilderijen ter wereld

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Mart Walda, Cilia Batenburg, Sarah Remmerts de Vries, Jim Walda

Hardback | November 2016 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Er zijn diverse kunstwerken die een iconische status hebben. Sommige werken hebben daar eeuwen over gedaan, andere werden het vrijwel direct en worden over de hele wereld herkend. Het zijn de schilderijen die liefhebbers over de helewereld willen zien. Denk maar eens aan de Mona Lisa in het Louvre in Parijs. Miljoenen bezoekers per jaar willen dit specifieke schilderij zien. De kunstwereld gaat er vaak vanuit dat een brede kennis van de cultuurgeschiedenis aanwezig is. Uit diverse marktonderzoeken van musea blijkt echter dat jongeren, niet-museumbezoekers en allochtonen bijzonder geïnteresseerd zijn in kunst, maar tegelijk kunst als hoogdrempelig en elitair ervaren. Dit boek wil op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de kunst en de achtergrond van de kunstwerken.De kunstwerken zijn in chronologische volgorde beschreven en geplaatst in zeven tijdvakken. Kunststromingen, uitvindingen, oorlogen, revoluties en politieke gebeurtenissen die invloed hebben gehad op de culturele tijdsgeest komen aanbod. Zo wordt duidelijk hoe een kunstenaar een werk tot stand heeft doen komen en hoe volgende generatieskunstenaars beïnvloed zijn. Kunst wordt namelijk beïnvloed door de tijd waarin het gemaakt werd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mart Walda, Cilia Batenburg, Sarah Remmerts de Vries, Jim Walda
Uitgever
Aerial Media Company B.V.
ISBN
9789402601671
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Beschrijving

Er zijn diverse kunstwerken die een iconische status hebben. Sommige werken hebben daar eeuwen over gedaan, andere werden het vrijwel direct en worden over de hele wereld herkend. Het zijn de schilderijen die liefhebbers over de hele
wereld willen zien. Denk maar eens aan de Mona Lisa in het Louvre in Parijs. Miljoenen bezoekers per jaar willen dit specifieke schilderij zien. De kunstwereld gaat er vaak vanuit dat een brede kennis van de cultuurgeschiedenis aanwezig is. Uit diverse marktonderzoeken van musea blijkt echter dat jongeren, niet-museumbezoekers en allochtonen bijzonder geïnteresseerd zijn in kunst, maar tegelijk kunst als hoogdrempelig en elitair ervaren. Dit boek wil op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de kunst en de achtergrond van de kunstwerken.
De kunstwerken zijn in chronologische volgorde beschreven en geplaatst in zeven tijdvakken. Kunststromingen, uitvindingen, oorlogen, revoluties en politieke gebeurtenissen die invloed hebben gehad op de culturele tijdsgeest komen aan
bod. Zo wordt duidelijk hoe een kunstenaar een werk tot stand heeft doen komen en hoe volgende generatieskunstenaars beïnvloed zijn. Kunst wordt namelijk beïnvloed door de tijd waarin het gemaakt werd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mart Walda, Cilia Batenburg, Sarah Remmerts de Vries, Jim Walda
Uitgever
Aerial Media Company B.V.
ISBN
9789402601671
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Actuele bestsellers!

  • 23,99
  • 21,99
  • 22,99
  • 22,95
  • 24,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 34,99
  • 22,00
  • 24,99