Basisboek consolidatie

met toepassingen in be gaap en ifrs

Prijs € 39,55

Uitverkocht

Carine Coppens, Mario Dekeyser

Hardback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

UPDATE Voor de vierde druk werd het boek aangevuld met onder andere, voor BE GAAP, de de CBN-adviezen 2013/3 en 4 over de boekhoudkundige verwerking van resp. 'step acquisitions' en 'step disposals', en voor de IFRS-normen IAS 28, IFRS 10, IFRS 11 en IFRS 12 over geassocieerde ondernemingen, geconsolideerde financiële staten, gezamenlijke overeenkomsten en toelichtingen m.b.t. belangen in andere entiteiten die vanaf 1 januari 2014 van toepassing zijn binnen de EU.Basisboek consolidatie is het Belgische standaardwerk voor consolidatie in de praktijk. Het bespreekt alle consolidatiebegrippen en -technieken. Het boek richt zich dan ook op alle fiscalisten die met consolidatie te maken krijgen.Aan de hand van een uitgebreid aantal voorbeelden en oefeningen van de meest voorkomende problemen in de praktijk worden de verschillende fasen en aspecten van het consolidatieproces uitgelegd.Het boek bevat gedetailleerde bronverwijzingen naar zowel het Belgisch boekhoudrecht en de Belgische boekhoudnormen (BE GAAP), als naar de internationale boekhoudnormen (IFRS).Eerst worden eenvoudige en daarna meer complexe toepassingen van de verschillende fasen van het consolidatieproces en de verschillende consolidatiemethoden uit de doeken gedaan.Ten slotte wordt in een afzonderlijk deel uitgebreid aandacht besteed aan stapsgewijze acquisities en stapsgewijze afstotingen aan de hand van uitgewerkte voorbeelden in BE GAAP en IFRS.Extra informatieOp www.standaarduitgeverijprofessional.be/downloads zijn bijkomend oplossingen van oefeningen, prestentaties per hoofdstuk in PowerPoint en handige sjablonen beschikbaar.Over de auteursCarine Coppens is vakgroepvoorzitter Financieel management aan de Hogeschool Gent, Faculteit Bedrijf en Organisatie. Zij doceert opleidingsonderdelen uit het domein van de accountancy en doet aan onderzoek.Mario Dekeyser is bedrijfsrevisor en auditpartner bij Deloitte Bedrijfsrevisoren. Hij heeft ruime praktijkervaring met het onderwerp bij nationale en internationale groepen (al dan niet beursgenoteerd). Hij is initiatiefnemer van het Deloitte Consolidation Centre of Excellence. Tevens doceert hij consolidatie en international accounting aan de Brugge Business School en de KULeuven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Carine Coppens, Mario Dekeyser
Uitgever
Professional
ISBN
9789034115065
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

UPDATE Voor de vierde druk werd het boek aangevuld met onder andere, voor BE GAAP, de de CBN-adviezen 2013/3 en 4 over de boekhoudkundige verwerking van resp. 'step acquisitions' en 'step disposals', en voor de IFRS-normen IAS 28, IFRS 10, IFRS 11 en IFRS 12 over geassocieerde ondernemingen, geconsolideerde financiële staten, gezamenlijke overeenkomsten en toelichtingen m.b.t. belangen in andere entiteiten die vanaf 1 januari 2014 van toepassing zijn binnen de EU.

Basisboek consolidatie is het Belgische standaardwerk voor consolidatie in de praktijk. Het bespreekt alle consolidatiebegrippen en -technieken. Het boek richt zich dan ook op alle fiscalisten die met consolidatie te maken krijgen.

Aan de hand van een uitgebreid aantal voorbeelden en oefeningen van de meest voorkomende problemen in de praktijk worden de verschillende fasen en aspecten van het consolidatieproces uitgelegd.

Het boek bevat gedetailleerde bronverwijzingen naar zowel het Belgisch boekhoudrecht en de Belgische boekhoudnormen (BE GAAP), als naar de internationale boekhoudnormen (IFRS).

Eerst worden eenvoudige en daarna meer complexe toepassingen van de verschillende fasen van het consolidatieproces en de verschillende consolidatiemethoden uit de doeken gedaan.

Ten slotte wordt in een afzonderlijk deel uitgebreid aandacht besteed aan stapsgewijze acquisities en stapsgewijze afstotingen aan de hand van uitgewerkte voorbeelden in BE GAAP en IFRS.

Extra informatie

Op www.standaarduitgeverijprofessional.be/downloads zijn bijkomend oplossingen van oefeningen, prestentaties per hoofdstuk in PowerPoint en handige sjablonen beschikbaar.

Over de auteurs

Carine Coppens is vakgroepvoorzitter Financieel management aan de Hogeschool Gent, Faculteit Bedrijf en Organisatie. Zij doceert opleidingsonderdelen uit het domein van de accountancy en doet aan onderzoek.

Mario Dekeyser is bedrijfsrevisor en auditpartner bij Deloitte Bedrijfsrevisoren. Hij heeft ruime praktijkervaring met het onderwerp bij nationale en internationale groepen (al dan niet beursgenoteerd). Hij is initiatiefnemer van het Deloitte Consolidation Centre of Excellence. Tevens doceert hij consolidatie en international accounting aan de Brugge Business School en de KULeuven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Carine Coppens, Mario Dekeyser
Uitgever
Professional
ISBN
9789034115065
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99